Στην ελίτ των κορυφαίων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις η Μυρσίνη Λοΐζου

8 mins read

Η απογραφή που έκανε το 2012 το γενικό λογιστήριο επί ηγεσίας Χρ. Σταικούρα εντόπισε μερικές χιλιάδες υποθέσεις παράνομης καταβολής συντάξεων, όμως μεταξύ τους υπήρχε ένα κλειστό club συγγενών θανόντων που διέφερε από τους υπόλοιπους.

Η διαφορά ήταν ότι στην περίπτωση των 358 ατόμων που αποτελούσαν αυτή την ελίτ των παράνομων συντάξεων, τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Ειδικότερα, οι 358 περιπτώσεις με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά άνω των 30.000 ευρώ απεστάλησαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές λόγω: Μη αναγγελίας θανάτου, η οποία οφείλεται σε ενδεχόμενο δόλο δεδομένου ότι οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις είχαν αναληφθεί και δεν βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων & μη εύρεσης των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό, γιατί οι εν λόγω λογαριασμοί είχαν συνδεθεί για την εξόφληση λογαριασμών, δανείων και λοιπών οφειλών και δεν κατέστη δυνατόν να αναληφθούν.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από έρευνα, που διήρκησε πάνω από 12 μήνες, διαπιστώθηκαν 92 περιπτώσεις με υπόνοια απάτης που τελέστηκαν κατά την περίοδο από το 1991 μέχρι το 2012. Σχηματίστηκε δικογραφία 1.439 σελίδων που πήρε το δρόμο για τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Facebook Comments