Είκοσι χρόνια συμπληρώνει φέτος το Athens Pride και η Πορεία Υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, κινήθηκε στους δρόμους πέριξ του Συντάγματος στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Εκεί και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του Τάιλερ.
Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει χαρακτηριστικά: «Στα 20 χρόνια του Athens pride.
20 χρόνια μετράμε. Αγώνες, διεκδικήσεις, χαρές, απογοητεύσεις, ήττες, νίκες. Ξέρω ότι μέχρι πριν 2 χρόνια ένα ζευγάρι του ιδίου φύλου δεν θα μπορούσε να υπάρξει στη πολιτική σκηνή των Βελόπουλων και των Βορίδηδων.
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει και σε πολιτικούς της δήθεν «Αριστεράς» που τη μετράνε υψομετρικά (άλλο πάνω και άλλο κάτω από τα 300 μέτρα).
Οι ιστορίες των ανθρώπων που συμμετέχουν στο pride είναι οι δικές μας ιστορίες. Ιστορίες γεμάτες πόνο, κόπο και ελπίδα.
Τα καταφέραμε ως ένα σημείο.
Όχι μόνιμα. Γιατί κανένας νόμος δεν αρκεί.
Το είδαμε στις ΗΠΑ και στην Ουγγαρία. Η πρόοδος ποτέ δεν είναι εγγυημένη.
Τώρα πρέπει και πάλι να βγούμε στην πρώτη γραμμή. Με εγρήγορση και με αγάπη στον συνάνθρωπο.
Γιατί δεν είναι άποψη. Είναι η ζωή μας».
H ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
Στα 20 χρόνια του Athens pride.
20 χρόνια μετράμε. Αγώνες, διεκδικήσεις, χαρές, απογοητεύσεις, ήττες, νίκες.Ξέρω ότι μέχρι πριν 2 χρόνια ένα ζευγάρι του ιδίου φύλου δεν θα μπορούσε να υπάρξει στη πολιτική σκηνή των Βελόπουλων και των Βορίδηδων.
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει και… pic.twitter.com/1ucITHAZP8— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 14, 2025