Στο νοσοκομείο ακόμα ο βουλευτής Φόρτωμας: «Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω» (video)

10 mins read

Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του έδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας.

Χτυπημένος από τον κορωνοϊό, πριν προλάβει να κάνει την τρίτη δόση, ο βουλευτής χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Για τον αγώνα που έδωσε και πώς η όλη περιπέτεια της υγείας του έχει επηρεάσει τη ζωή και την καθημερινότητά του, μίλησε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Κόλλησα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή. Την Πέμπτη είχα ένα self test έκανα που έδειξε ότι είχα τον ιό. Κυριακή το βράδυ είχα δύσπνοια και βήχα πολύ πιο έντονο και την Δευτέρα πρωί έκανα μία ακτινογραφία που έδειξε ότι είχα συμπτώματα στους δύο πνεύμονες. Έκανα την εισαγωγή από εκεί και μετά έκατσα δύο μέρες και διασωληνώθηκα στην ΜΕΘ» ανέφερε ο βουλευτής.

 

«Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω οπότε αυτό θέλει σιγά σιγά αποκατάσταση. Είμαι ακόμα με το οξυγόνο, παίρνω ακόμα αντιβίωση και φάρμακα. Οπότε κάνω κάποιες κινήσεις σηκώνομαι σιγά σιγά αλλά δεν έχω πλήρη αποκατάσταση και αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα βήμα – βήμα. Η αδυναμία είναι κυρίως γιατί μιλάμε για μία καταστολή πλήρη του οργανισμού» εξήγησε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

«Ήταν μία δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου και η αποκατάσταση είναι σημαντική αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχα κάνει το εμβόλιο. Είχα κάνει και τις δύο δόσεις, Astra Zenecca. To εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο το οποίο διαθέτει η επιστήμη για τον κορωνοϊό, το οποίο προστατεύει ακόμα και εμένα σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, με προφύλαξε ώστε να μην διασωληνωθώ πολλές περισσότερες ημέρες, από περισσότερες επιπλοκές».

Facebook Comments