Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Στέφανος Κασιμάτης

7 mins read

Παρά την επανόρθωση που έκανε ο Στέφανος Κασιμάτης για το ατυχές σχόλιό του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για την Φώφη Γεννηματά, δεν έχει λήξει ακόμη το θέμα.

Σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Το επίμαχο σχόλιο:

«Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της» έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Γιάννης Αποστολόπουλος, θα εξεταστεί «περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις».

Πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου».

Μετά τον σάλο, στο φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, και με τίτλο «ΛΥΠΟΥΜΑΙ…» ο Στέφανος Κασιμάτης έγραψε πως λυπάται για τον θόρυβο που προκάλεσε, υποστηρίζοντας πως οι ερμηνείες δεν απηχούσαν το νόημα που ήθελε να εκφράσει.

Facebook Comments