Στον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ αρέσουν τα μπαρμπούνια και η Σίφνος

7 mins read

Με εξομολογητική διάθεση εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στην επίσκεψη του στο κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Δημήτρειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ επέλεξε φέτος να γιόρτασε την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών- όχι με την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση που ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας αλλά πηγαίνοντας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Κωστή Δήμτσα, στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Δημήτρειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Μάλιστα ο κ. Πάιατ, σε μια συμβολική κίνηση προσέφερε το μεσημεριανό γεύμα για τα παιδιά του «Δημήτρειου» αλλά και για όλες τις δομές της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» που μαγείρεψε ο chef της πρεσβείας. Συζήτησε για πολύ ώρα με τα παιδιά και ρωτήθηκε αν του αρέσει η χώρα μας. Η απάντησή του: «Έχω πάει σε έξι χώρες, η καλύτερη ήταν η Ελλάδα. Λατρεύω το καλοκαίρι και το φαγητό της». Είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα πάει στην Σίφνο και από την ελληνική κουζίνα ως ψαροφάγος προτιμά τα μπαρμπούνια.

Ο Τζ. Πάιατ έδειξε το πιο γλυκό του πρόσωπο στα παιδιά φέρνοντάς τους σοκολάτες από τις ΗΠΑ.

Facebook Comments