Συγνώμη Προκοπάκη στη Σπανού: «Μετανοώ ειλικρινώς για το ατόπημα»

17 mins read

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, ανακαλεί όλα όσα είχε γράψει εις βάρος της δημοσιογράφου Αγγελικής Σπανού, με την φράση «μετανοώ ειλικρινώς για το ατόπημα και ζητώ συγγνώμη».

Με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Προκοπάκης σημειώνει τις συγγραφικές ικανότητες της δημοσιογράφου και αναφέρει ότι ουδέποτε θέλησε να την προσβάλλει, «ούτε ως άνθρωπο ούτε ως επαγγελματία».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Προκοπάκης αποκαλούσε «ΣΥΡΙΖαία» και «οπαδό του ολοκληρωτισμού» τη δημοσιογράφο, με αφορμή το άρθρο της με τίτλο, «οι ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου», που είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2018 στην Athens Voice.

Στο άρθρο η δημοσιογράφος περιέγραφε τον θυμό που είχε σωρευθεί για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς φίλοι της που αυτοπροσδιορίζονταν ως «προοδευτικοί», είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Το άρθρο στάθηκε αφορμή για επικρίσεις κατά της δημοσιογράφου από στελέχη της Ν.Δ..

Ανάμεσα στους επικριτές της ήταν και ο κ. Προκοπάκης εις βάρος του οποίου η κ. Σπανού κατέθεσε αγωγή.

Αναλυτικά η δημόσια συγγνώμη του Γ. Προκοπάκη στην Αγγ. Σπανού

«Έχω δείξει στο παρελθόν την εκτίμησή μου στις συγγραφικές ικανότητες και την αναλυτική ικανότητα της κυρίας Αγγελικής Σπανού, κοινοποιώντας κάποια κείμενά της – της παρεχώρησα συνέντευξη το 2015 στο έντυπο που εργαζόταν.

Με την παρούσα ανακαλώ τις παρελθοντικές αναρτήσεις και σχόλια μου (της 18ης.08.2018, 7ης.11.2018, 5ης.01.2019, 11ης .01.2019, 12ης.01.2019, 17ης.01.2019, 24ης.02.2019 τα οποία δημοσίευσα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook), που ενδεχομένως την έθιξαν.

Όπως προανέφερα, έχω αποδεδειγμένα επαινέσει το σχολιαγραφικό δημοσιογραφικό έργο της και ουδέποτε θέλησα να την προσβάλω, ούτε ως άνθρωπο ούτε ως επαγγελματία. Μετανοώ ειλικρινώς για το ατόπημα και ζητώ συγγνώμη από την κ. Σπανού.

Όπως είπα και στην αρχή, οι συγγραφικές της ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες. Χαίρομαι για τις εξελίξεις έκτοτε, με τις επιτυχημένες εκδόσεις βιβλίων και τη συνέχιση της ενημερωτικής παρουσίας της. Ενημερώθηκα επίσης για το πρόβλημα υγείας που έχει και της εύχομαι καλή δύναμη.»

Προκοπάκης

H ανάρτηση της Αγγελικής Σπανού

«Ευχαριστώ πολύ για μηνύματα αλληλεγγύης – δική μου επιθυμία είναι να πέσει ο θόρυβος – μου έκανε κακό όλη αυτή η ιστορία και θέλω να την αφήσω πίσω.

Οι απόπειρες «δολοφονίας χαρακτήρα» στα social media τιμωρούνται από τη δικαιοσύνη».

 

Facebook Comments