ΑρχικήΠαραπολιτικάΣυγκινημένος στην κηδεία της Ζορμπά ο Τσίπρας

Συγκινημένος στην κηδεία της Ζορμπά ο Τσίπρας

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε φορτισμένο κλίμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε επικήδειο λόγο μιλώντας με θαυμασμό και συγκίνηση για τη Μυρσίνη Ζορμπά και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να «λυγίζει» φτάνοντας στον προαύλιο χώρο του ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου τελέστηκε η κηδεία της. Η αποτέφρωση έγινε στη Ριτσώνα, στις 4 το απόγευμα.

 

 

«Η Μυρσίνη ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή με το ευγενικό της χαμόγελο και το διεισδυτικό της βλέμμα. Με τη μοναδική της ευαισθησία και τη σπάνιά της εργατικότητα.

Αυτός ήταν ο συνδυασμός που σφράγισε το πέρασμά της από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, από την Ευρωβουλή, από τις μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες που είχαν στο επίκεντρό τους το διαρκές αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία.

Αυτός ο συνδυασμός σφράγισε και τη θητεία της στο υπουργείο Πολιτισμού -αυτό το πολύπαθο υπουργείο» είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά και στο συγκλονιστικό κείμενο της Μυρσίνης Ζορμπά με το οποίο η ίδια αναφερόταν στον θάνατο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ