ΣΥΡΙΖΑ: Αφού διέλυσαν τις αριστερές συνιστώσες, ιδρύεται νέα δεξιά συνιστώσα

9 mins read

Παρέμβαση από τα «δεξιά» εντός του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό επιβεβαίωσε ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο ίδιος ο πρόεδρος ξεκίνησε το διάλογο ώστε μετά το συνέδριο του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά στο εγχείρημα, αλλά είπε πως μπορεί να μετέχει η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Όχι, δεν θα είναι η κ. Κουντουρά. Δεν θέλω να πω ονόματα», σημείωσε.

Ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι όλες οι κινήσεις αυτές, είναι σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, δεν δέχθηκε τον όρο «δεξιός» και περιέγραψε την εν λόγω πρωτοβουλία ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στο χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εκσυγχρονιστικό κόμμα πιο δημοκρατικό πιο μεγάλο». Ερωτηθείς εάν θα πρόκειται για μια «τάση»  στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «πείτε το κι έτσι».

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, ανέφεραν ότι ο Βασίλης Κόκκαλης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με διάφορα «απογοητευμένους δεξιούς» για  τη δημιουργία ενός νέου φορέα στο πλαίσιο του σχεδιασμού Τσίπρα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments