Τα ερωτήματα για τον Ευαγγελισμό και το αχρείαστο αυτογκόλ

9 mins read

Είναι προφανές ότι η απόφαση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» του μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» δεν ελήφθη εν μια νυκτί και τότε δημοσιοποιήθηκε. Προφανώς, υπήρχε σχετική συζήτηση.

Ειλημμένη απόφαση, όμως, δεν υπήρχε, αν και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, υπογράμμισε με ετεροχρονισμένη δήλωσή του ότι δεν του ήρθε… θεία επιφοίτηση.

Υπάρχουν, βεβαίως, αρκετά ερωτήματα. Αρχικά, ποιος είχε την αρχική σκέψη μετονομασίας του σταθμού; Ξεκίνησε η συζήτηση το τελευταίο διάστημα ή προϋπήρχε ως σκέψη από την προηγούμενη διοίκηση του Μετρό; Επίσης: υπήρξε ποτέ, μετά από εσωτερικές συσκέψεις, απόφαση για τη μετονομασία ή έσπευσε ατάκτως η Αττικό Μετρό; Αληθεύει ή όχι ότι το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών έμαθε την απόφαση μετονομασίας του σταθμού με την έκδοση του δελτίου Τύπου; Και, τέλος, ποιος αποφάσισε να βγάλει το δελτίο Τύπου σχεδόν «στη ζούλα», βράδυ Παρασκευής, όταν όλες οι εφημερίδες είχαν κλείσει και οι δημοσιογράφοι ετοιμάζονταν για Σαββατοκύριακο;

Όσα και είναι τα ερωτήματα, βεβαίως, το αποτέλεσμα είναι το εξής: μπήκε ένα φαντασμαγορικό αυτογκόλ, το οποίο εξέθεσε την κυβέρνηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα εξαιρετικά σημαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ. Όσο για το ποιος φταίει, αν δεήσουν οι αρμόδιοι να δώσουν τις δέουσες απαντήσεις, ίσως γίνουμε κάπως σοφότεροι.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα