Τα μηνύματα της Κέιτ Μπλάνσετ για τις φωτιές στην Ελλάδα – «Ο τοίχος πλησιάζει…»

12 mins read

Συγκλονισμένος παρακολουθεί όλος ο κόσμος τις καταστροφικές πυρκαγιές που καταβροχθίζουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας. Τα social media έχουν πλημμυρίσει με μηνύματα στήριξης προς τους πληγέντες αλλά και διάφορα σχόλια.

Ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι της Κέιτ Μπλάνσετ.

Η σταρ του Χόλυγουντ σχολίασε στο Instagram το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Συγκεκριμένα έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες και έγραψε:

«Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!».

Αυτή δεν είναι, όμως, η μόνη ανάρτηση της σταρ του Χόλυγουντ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Η διάσημη ηθοποιός έκανε repost από το @cgtneurope ένα άλλο βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Μια ανάρτηση που τη συνόδευε το εξής caption: «“Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί”. Οι Έλληνες χωρικοί, μερικοί άνω των 70 ετών, αρνούνται τις εντολές εκκένωσης και μένουν για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές που απειλούσαν την αρχαία Ολυμπία».

Facebook Comments