Τάνια Καραγιάννη: Η νέα αναπ. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο ΚΙΝΑΛ

14 mins read

Μία δυναμική, εντυπωσιακή παρουσία προστέθηκε στο επικοινωνιακό ρόστερ του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια του «λίφτινγκ» που επιχειρεί το κόμμα.
Η Τάνια Καραγιάννη ανακοινώθηκε ως νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τον Αλέξανδρο Νικολαίδη και τον Στέργιο Καλπάκη. Και παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το βιογραφικό της -η κυρία Καραγιάννη έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος προτού διοριστεί στον ΕΦΚΑ και ασχοληθεί και με τα συνδικαλιστικά της ΑΔΕΔΥ κ.α.-, ήταν δραστήριο μέλος του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, απ’ όπου αποχώρησε το 2019, επικαλούμενη διαφωνίες με τη στρατηγική του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος για προσέγγιση με τη ΝΔ.
Το βιογραφικό της, όπως μοιράστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ:
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μίλα δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε οικονομική εφημερίδα, ενώ από το 2005 – οπότε και διορίστηκε στον Δημόσιο Τομέα – στον ΕΦΚΑ και από το 2018 έως σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Το 2009 εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Διετέλεσε Οργανωτική Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος τύπου και υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης, καθώς και εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.). Την ίδια περίοδο ήταν μέλος της Ομάδας Νέων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), ενώ από το 2013 έως το 2019 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Δ.Ε.Ε.). Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βορείου Τομέα Αθήνας και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κατοικεί με την οικογένειά της στο Χαλάνδρι και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Facebook Comments