Τηλεπικοινωνία Μητσοτάκη με τον καθηγητή του Yale, Nicholas Christakis

9 mins read

Το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον ελληνοαμερικανό καθηγητή του πανεπιστημίου του Yale Νίκολας Χρηστάκης για τον κορωνοϊό.

Ο Νίκολας Α. Χρηστάκης είναι ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και γιατρός γνωστός για την έρευνά του στα κοινωνικά δίκτυα και στους κοινωνικοοικονομικούς, βιολογικούς και εξελικτικούς παράγοντες της συμπεριφοράς, της υγείας και της μακροζωίας.

Να τονιστεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν επικοινωνεί μόνο με την ομάδα κρούσης που έχει συστήσει στη χώρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με προσωπικό ενδιαφέρον και υψηλή αίσθηση ευθύνης έρχεται σε επαφή με κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

«Ήταν χαρά μου να συζητήσω με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα μέτρα της χώρας ενάντια στον κορωνοϊό και τον προγραμματισμό για την βιώσιμη δημόσια υγεία και την οικονομική απάντηση διάρκειας 2-3 ετών», έγραψε στο Twitter ο κ. Χρηστάκης.

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με @NAChristakis σχετικά με το σχέδιο δράσης για το COVID-19 και το σύστημα υγείας μας. Βασίζουμε τις στρατηγικές μας σε έγκριτες επιστημονικές συμβουλές και είναι προνόμιο για την Ελλάδα να έχει τέτοιους διαπρεπείς επιστήμονες να απευθύνεται σε αυτούς, όπου και αν βρίσκονται», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Τι είχε γράψει ο καθηγητής νωρίτερα

Facebook Comments