Την Τετάρτη ανακοινώνεται ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ

12 mins read

«Την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Η επόμενη ημέρα στον ΕΟΔΥ

Ενώ δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, έχουν αρχίσει οι σκέψεις και οι βολιδοσκοπήσεις για τον επόμενο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε έντονα το όνομα του καθηγητή Βασιλακόπουλου, ωστόσο δεν φαίνεται να καταλήγουν στο πρόσωπό του.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ψάχνει τον επόμενο επικεφαλής του ΕΟΔΥ ανάμεσα στους επιστήμονες που αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας έχουν εισφέρει στην αντιμετώπισή της με τις προτάσεις τους και τις συμβουλές τους.

Παραίτηση Αρκουμανέα

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Αρκουμανέας παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρει για την παραίτησή του ο κ. Αρκουμανέας, μέσω ανάρτησης στο facebook, «τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση», ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό -ας μου επιτραπεί- θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Η επιστολή παραίτησης Αρκουμανέα σε Πλεύρη:

Facebook Comments