Τι απάντησε ο Τσιόδρας για τα μαζικά τεστ κορωνοιού

9 mins read

«Τα μαζικά τεστ θα έχουν νόημα αργότερα για να μελετήσουμε την ανοσία», ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε σε ερώτηση γύρω από την επιλογή να μην πραγματοποιηθούν σε αυτή τη φάση μαζικά τεστ, αλλά στοχευμένοι έλεγχοι, τονίζοντας πως η στρατηγική που ακολουθείται δεν θα αλλάξει.

«15.000 τεστ είναι λίγα ή δεν έχουμε ακριβή εικόνα για την πορεία του ιού στη χώρα μας; Ελάχιστες χώρες έχουν τη στρατηγική μαζικών τεστ. Η Νότια Κορέα π.χ. ήταν προετοιμασμένη. Εξετάζεται να ακολουθηθεί μία τέτοια στρατηγική, αφού αρθούν τα μέτρα», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

«Μαζικός έλεγχος με τεστ είναι μία στρατηγική που θα ακολουθηθεί όταν κριθεί επιδημιολογικά αναγκαίο να γίνει» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην περίοδο που θα έχει περάσει το μεγάλο κύμα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, «εξετάζουμε μαζική στρατηγική όταν κριθεί απαραίτητη. Δεν έχει νόημα τώρα. Ενδιαφέρει περισσότερο να δούμε το επίπεδο ανόσιας στον πληθυσμό σε κυλιόμενες μελέτες, όταν θα έχουμε μια αξιόπιστη τεχνική».

Προσέθεσε, επίσης, ότι όταν αρθούν τα μέτρα, θα έχει νόημα ένας τέτοιος έλεγχος, ώστε «σταδιακά οι άνθρωποι που είναι ύποπτοι για τη νόσο, να απομονώνονται και ιδιαίτερα όσοι είναι στις πρώτες γραμμές». Αυτό, όπως παρατήρησε, γίνεται ήδη στη χώρα μας σε όσους έχουν χρόνια προβλήματα υγείας σε όσους εργάζονται σε υγειονομικές δομές ή μένουν σε ιδρύματα.

Facebook Comments