Τι αποκάλυψε ο Κύρτσος στον Παπαχρήστο για τον παρασκηνιακό ρόλο του στο Στρασβούργο

10 mins read

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος ήταν παρών στην ομιλία του πρωθυπουργού στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Και είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο που έχει ενταχθεί στην πολιτική ομάδα του Μακρόν.

Γράφει σήμερα στη στήλη του στα ΝΕΑ:

“… όπως μου είχε αποκαλύψει, αξημέρωτα, από τις 7 παρά το πρωί, είχε αποστείλει στους συναδέλφους του ευρωβουλευτές (περί τους 750 δηλαδή), απανταχούσα, υπό τον τίτλο «Ελλάδα, οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση», στην οποία, όπως ο ίδιος μου ανέφερε, περιέγραφε «τα εγκλήματα του Μητσοτάκη»!!

Χρειάστηκε γι’ αυτό, για να τα περιγράψει δηλαδή τα «εγκλήματα», ένα 7σέλιδο, καλά δομημένο κείμενο και περί τις 2.500 λέξεις! Δεν ξέρω πόσοι εξ εκείνων (των εκπροσώπων κομμάτων) που έλαβαν τον λόγο εν συνεχεία, για να υποβάλουν ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό, επηρεάστηκαν από το κείμενο του Κύρτσου, ένας όμως σίγουρα. Λέγεται Ασμάνι, είναι ιρακινής καταγωγής, ολλανδός ευρωβουλευτής, και παίρνοντας τον λόγο είχε κάτι ανησυχίες για την «ελευθερία του Τύπου» στην Ελλάδα και κατά πόσο λειτουργεί το «κράτος δικαίου» στη χώρα μας.

Η οξύτητα της τοποθέτησής του προκάλεσε τη σκληρή αντίδραση του προέδρου Κυριάκου, που ευκαιρίας δοθείσης, κάρφωσε και τον… Κύρτσο: μην εμπιστεύεστε τους νέους συναδέλφους σας, στην «Ανανέωση», του είπε. Η «Ανανέωση» είναι το ευρωπαϊκό κόμμα που απηχεί τις απόψεις του Εμ. Μακρόν, και στο οποίο βρήκε στέγη ο Κύρτσος, μετά τη διαγραφή του από τη ΝουΔου. Ο κύριος Μάνι θα έχει να θυμάται τη «μομφή» ότι χρησιμοποιεί fake news…”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα