Τι δώρο έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στον Πρωθυπουργό

19 mins read

Τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Φθιώτιδα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις κοινωνικο-προνοιακές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την καθημερινότητα της ηγεσίας της Μητρόπολης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής», όπως επίσης και του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Επισκέφθηκε το «Αποθετήριο Αγάπης», που είναι ένα logistic που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και η ομάδα Μουσικής Αγωγής που αποτελείται από ανήλικους πρόσφυγες από το Κέντρο των Θερμοπυλών.

Ο πρωθυπουργός είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τα διάφορα στελέχη της Μητρόπολης, ενώ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών χαρακτήρισε «τιμή για την Μητρόπολη την επίσκεψη του πρωθυπουργού», σημειώνοντας πως «στο πρόσωπό σας υποδεχόμεθα όχι απλώς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον έχοντα την δημοκρατική εντολή από τον ελληνικό λαό να ασκεί στην αγαπημένη μας πατρίδα το διακόνημα του πρωθυπουργού, του πρώτου δηλαδή υπηρέτη πάντων, μέσα στην συντεταγμένη Ελληνική Δημοκρατία», όπως είπε.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας έσπευσε να σημειώσει ότι «η Μητρόπολη Φθιώτιδας στέκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας, όχι με λόγια αλλά με πράξεις και έργα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια για τα παιδιά της Ουκρανίας και στην βοήθεια για τους σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και για κοινωνικές ομάδες, ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά, υπερήλικες, κάνοντας λόγο κυρίως για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που έχει η Μητρόπολη. «Δεν είναι ένα έργο του Επισκόπου Συμεών αλλά είναι έργο και καρπός συνεργασίας όλων μας, αποτέλεσμα συλλογικότητας, κοινωνικότητας, κοινοτικότητας και συναλληλίας κλήρου λαού και τοπικών υπευθύνων», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Αναφέρθηκε ακόμα στα έργα που υλοποιεί η Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και με άλλους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργεία, ενώ ευχαρίστησε για την διευθέτηση του θέματος κατοχύρωσης των οργανικών θέσεων των εφημερίων και για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας πρόσφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έκδοση της ομιλίας του Αποστόλου Παύλου που εκφώνησε στον Άρειο Πάγο στην Πνύκα «Άγιος Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των εθνών και όχι των εθνικισμών», όπως επίσης και ένα λεύκωμα με φωτογραφικό αφιέρωμα στο πρόγραμμα φιλοξενίας ορφανών παιδιών από την Ουκρανία, που υλοποιεί η Μητρόπολη Φθιώτιδας στις εγκαταστάσεις της, οι οποίες είναι συγχρόνως και παιδικές κατασκηνώσεις στο Καινούριο των Καμένων Βούρλων.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα