Τι είναι η ιβερμεκτίνη που προτείνει ο Πολάκης στον Άδωνι αν επιδεινωθούν τα συμπτώματά του

14 mins read

Ευχές για «περαστικά» έστειλε ο Παύλος Πολάκης στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος γνωστοποίησε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα «περαστικά» του έδωσε στον υπουργό ανάπτυξης και την ιατρική του συμβουλή, προτείνοντάς του την «ιβερμεκτίνη» σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Παράλληλα, δε δίστασε να ευχηθεί και «καλά μυαλά» τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και σε όλη την κυβέρνηση, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία με προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος, μάλιστα ζήτησε να ελεγχθούν και όλοι όσοι συνάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Περαστικά,αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα,πάρε ιβερμεκτινη….
Καλά μυαλά, στον αρχηγο σου και ολους σας!!!
ΥΓ .Να ελεγχθούν αυτοί που συνάντησες στο προεδρικό προχθές !!»

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: 

Τι είναι όμως η ιβερμεκτίνη

Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων. Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση.

Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε άλλα ζώα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της διροφιλαρίωσης και ακαρίασης, μεταξύ άλλων ενδείξεων.

Τι λέει ο FDA για την ιβερμεκτίνη σε σχέση με τον κορωνοιό

-Ο FDA δεν έχει εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για χρήση στη θεραπεία ή πρόληψη του COVID-19 σε ανθρώπους. Τα δισκία Ivermectin έχουν εγκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες δόσεις για ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια, και υπάρχουν τοπικές (στο δέρμα) συνθέσεις για ψείρες της κεφαλής και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή.

-Η ιβερμεκτίνη δεν είναι αντι-ιικό (φάρμακο για τη θεραπεία ιών).

-Η λήψη μεγάλων δόσεων αυτού του φαρμάκου είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ φάρμακα που προορίζονται για ζώα μόνοι σας. Τα παρασκευάσματα ιβερμεκτίνης για ζώα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουν εγκριθεί για τον άνθρωπο.

 

Facebook Comments