Τι είπε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον Γ. Παπαχρήστο για τις γυναίκες από το Αφγανιστάν

15 mins read

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς λειτούργησε αυτή η αερογέφυρα μεταξύ Αφγανιστάν και Αθήνας προκειμένου να διασωθούν μερικές εκατοντάδες γυναίκες, δικαστές, βουλευτές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, καλλιτέχνες, μαζί με τις οικογένειές τους, από τους Ταλιμπάν, που αποκάλυψε χθες το «Politico».

Ετσι ξεκινά σήμερα τη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Και συνεχίζει: “Γιατί δεν είναι μόνο ότι συμμετείχε, και μάλιστα ιδιαίτερα δραστήρια, η Μαρέβα του Κυριάκου, είναι ότι είχε εμπλοκή σε αυτό και η Χίλαρι Κλίντον, άλλα και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, ο Τζέφρι Πάιατ. Η πολύπλευρη προσπάθεια που οργανώθηκε από τον αμερικανό (μάλλον αφγανικής καταγωγής) φιλάνθρωπο Αχμεντ Κχαν είχε ως στόχο να χρησιμοποιηθεί η Αθήνα ως «τράνζιτ» προκειμένου, οι γυναίκες αυτές που τελούσαν υπό διωγμό στο Αφγανιστάν από το καθεστώς των Ταλιμπάν να αποκτήσουν «χαρτιά» προκειμένου να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, που είναι οι χώρες υποδοχής τους.”

Ο Γ. Παπαχρήστος αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγό του πρωθυπουργού:

“Για να συμβεί αυτό, ο Κχαν παρακάλεσε τη Μαρέβα Μητσοτάκη να εμπλακεί στην προσπάθεια να φυγαδευτούν οι γυναίκες αυτές, μέχρις ότου λυθούν διαδικαστικά γραφειοκρατικού χαρακτήρα ζητήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αυτό έγινε, οι γυναίκες με τις οικογένειές τους φιλοξενούνται ήδη σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, και η αμερικανική πρεσβεία έχει ξεκινήσει ήδη την έκδοση διαβατηρίων και βίζας στα άτομα αυτά.

Σε μια επικοινωνία που είχα με τη σύζυγο του Πρωθυπουργού χθες το μεσημέρι, μου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Politico», αλλά όπως μου τόνισε «δεν είναι κάτι που θα ήθελα να δημοσιοποιηθεί. Εγινε χωρίς τη δική μου συναίνεση, και προφανώς δεν το επεδίωξα. Δεν μου αρέσει αυτού του είδους η προβολή. Ο στόχος ήταν να διασωθούν αυτές οι γυναίκες και οι οικογένειές τους, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαστήκαμε διάφοροι άνθρωποι και εδώ και στην Αμερική. Χαίρομαι που τα καταφέραμε».

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ακόμη και για αυτό μέσα ενημέρωσης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στη Μαρέβα διότι τάχα μου παρενέβη ως μη ώφελε για τη διάσωση των αφγανικής καταγωγής γυναικών!!!

Τόσο και τέτοιο μίσος! Ανανδρία στη νιοστή…”

Facebook Comments