Τι είπε ο Κεγκέρογλου στoν Παπαχρήστο για τον Παπανδρέου

11 mins read

Ενοχλήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, επειδή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος έγραψε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ προ ημερών ότι είναι παράταιρο να μη διαλύει το ΚΙΔΗΣΟ ο Γ. Παπανδρέου, όντας υποψήφιος για την προεδρία άλλου κόμματος και εν προκειμένω του ΚΙΝΑΛ.

Ενοχλήθηκε αλλά δεν του το εξέφρασε ο ίδιος.

Περιγράφει ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του:

“Ανέθεσε στον πιστό Βασίλη Κεγκέρογλου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και επ’ ολίγες ημέρες ή ώρες (δεν ενθυμούμαι ακριβώς) υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα να με ενημερώσει. Οτι ουδέν αντιδεοντολογικόν υφίσταται και είναι λογικό όπως και σωστό ένας πρόεδρος άλλου κόμματος, υφισταμένου δε, να διεκδικεί την προεδρία άλλου κόμματος.

Οπως μου εξήγησε, το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα αυτοτελές κόμμα, είναι στην πραγματικότητα ένας συνασπισμός κομμάτων, στον οποίο μετέχουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΕΔΕΜ και κάτι πρωτοβουλίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων, έχουν υπογράψει συμφωνητικό, βάσει του οποίου διανέμεται η κρατική επιχορήγηση που διατίθεται στο τρίτο κόμμα της Βουλής, κατ’ αναλογία των ποσοστών του. Το συμφωνητικό έχει κατατεθεί – κατά τον συνομιλητή μου Κεγκέρογλου – στη Βουλή και στο υπουργείο των Εσωτερικών, και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να «σπάσει», καθότι θα έχει (οικονομικές) συνέπειες.

Αντιπαρέρχομαι εντελώς τον οικονομικό παράγοντα αυτής της υπόθεσης, και στέκομαι απολύτως στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Ακόμη και αν δεν γίνεται στα χαρτιά να διαλυθεί το ΚΙΔΗΣΟ, υπήρχε τρόπος διά δηλώσεως του προέδρου του Γιώργου να καταστεί σαφές ότι μετανόησε για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2015, και πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου θα παραμείνει στην παράταξη…”

Facebook Comments