Τι είπε ο Τσίπρας για Πολάκη, Τσιόδρα, Μαγιορκίνη

9 mins read

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει ευθέως για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ίσες αποστάσεις και χωρίς να κάνει καμία ονομαστική αναφορά στον Παύλο Πολάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε ευθέως σημείωσε ότι «εμείς εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες ακόμα και όταν διαφωνούμε μαζί τους. Εμπιστευόμαστε και κυρίως τους σεβόμαστε. Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να αποκαλώ με τον μικρό του όνομα και να τον καλώ να δείξει τα σλάιτς. Και δεν κρύβουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις πίσω τους. Δεν τους βάζουμε ασπίδα».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπήρξαν ατυχείς στιγμές όταν εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ -εννοώντας φυσικά τον Γκίκα Μαγιορκίνη- επιχειρηματολογούσε υπέρ της κας Κεραμώς για να αυξήσει τον αριθμό ανά τάξη. 

Όπως είπε, χωρίς να τον κατονομάσει, οι δηλώσεις του πως μια σχολική τάξη των 25 μαθητών δεν αποτελεί σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη διασπορά του κορωνοϊού απ’ ό,τι μια τάξη των 15 μαθητών, ρίχνουν νερό στο μύλο των ψεκασμένων, για τους οποίους μιλάει ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επιστήμη δεν είναι όπως ένα άλλο σύστημα αξιών. Δεν είναι όπως η θρησκεία. Απαιτεί τεκμηρίωση και αμφισβήτηση. Γι’ αυτό απαιτείται διαφάνεια. Δεν είναι ζήτημα προσώπων. Εμείς τα βάζουμε με την κυβέρνηση που εργαλειοποιεί την επιστήμη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα