Τι κάνει το κράτος Αντώνη Κανάκη;

12 mins read

«Πώς επιτρέπετε να λειτουργούν σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου, τα οποία ανεβάζουν προσωπικά βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση των θυμάτων; » αναρωτήθηκε ο Αντώνης Κανάκης, ρίχνοντας το γάντι στην κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ωραία ιδέα, πώς δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα; Ίσως γιατί δεν μπορεί να το κάνει. Δεν έχουν καν ελληνικό domain name αυτές οι ιστοσελίδες. Και ξεφυτρώνουν κατά χιλιάδες διεθνώς. Και καθημερινά.

Μάλιστα, υπήρξε δραματική αύξηση στις αναφορές για εκδικητική πορνογραφία το 2020, εξαιτίας της επιβολής lockdown και διεθνώς. Μετά από έρευνα των New York Times, ο πιο διάσημος διαδικτυακός κόμβος πορνό, το pornhub, αναγκάστηκε το 2020 να «κατεβάσει» την κατηγορία revenge porn, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκδικητικοί σύντροφοι δεν βρήκαν άλλες διόδους για να δημοσιεύσουν τις προσωπικές στιγμές γυναικών, φόρα- παρτίδα σε εκατομμύρια μάτια.

Αντί λοιπόν για κούφια λόγια και ανεφάρμοστες προτάσεις ως αμυντική στρατηγική, ας πούμε τι μπορούν να κάνουν τα θύματα:

Καταγγείλτε το περιστατικό στην Ελληνική Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών Παράνομου Περιεχομένου στο Διαδίκτυο Safeline.gr. H συμπλήρωση των προσωπικών σας στοιχείων είναι προαιρετική. Ως εκτούτου, η καταγγελία σας θα παραμείνει ανώνυμη εκτός και αν εσείς επιθυμείτε το αντίθετο. Ενδέχεται βέβαια λόγω της φύσης του αδικήματος να υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησής σας σε περίπτωση που ο αναλυτής έχει πρόσβαση σε συγκριμένες φωτογραφίες ή βίντεο που σας απεικονίζουν και που είναι το αντικείμενο της καταγγελίας. Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ: https://www.safeline.gr/kane-mia-kataggelia/.

Επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους: Τηλέφωνο: 11188, Fax: 213-1527471, Email: [email protected], μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb, Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα.

Ενημερωθείτε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για τα δικαιώματά σας.

Facebook Comments