Τι κείμενο γράφουν Χρυσόγονος-Κοντονής;

10 mins read

Μια νέα πολιτική κίνηση στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούν με τον Ν. Ανδρουλάκη βρίσκεται στα σκαριά.

Πληροφορίες έχει ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Εχει τεθεί “υπό επεξεργασία ένα πολιτικό κείμενο που θα προλογίζει ή θα πλαισιώνει πολιτική κίνηση, με ανησυχίες για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Οι δύο «εγκέφαλοι»

Συν-συγγραφείς του είναι δύο κύριοι που έχουν παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Χρυσόγονος κι ο Σταύρος Κοντονής. Ο πρώτος και λόγω ευρωκοινοβουλευτικής θητείας, έχει καλή «χημεία» μαθαίνω με τον Νίκο Ανδρουλάκη, παινεύει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ενώ είναι «ζεστός» για πολιτικές συμπράξεις. Ο δεύτερος από την άλλη, θέλει μια πιο στρατηγική προσέγγιση, όχι μια άγαρμπη μεταγραφή, χωρίς όρους ή πρόγραμμα, καθώς θεωρεί ότι το πολιτικό πλαίσιο έχει βασικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα.

Η υπόλοιπη παρέα

Την παρέα συμπληρώνουν κι άλλοι δύο κύριοι, ο Γιάννης Πανούσης αλλά και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ (και μετά ανεξάρτητος) Πάρις Μουτσινάς. Στην όλη ομάδα επίσης, από ό,τι μου μεταφέρουν, δηλώνει παρούσα και μια γυναίκα που προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από νησί του Ιονίου. Η όλη κίνηση το πάει προσεκτικά πάντως, διακριτικά. Θέλουν εξάλλου να διερευνήσουν και το κλίμα. Αφενός στο ΚΙΝΑΛ, που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει πόρτες ορθάνοιχτες για όσους πήραν θέσεις από άλλα κόμματα. Ενώ ορισμένοι εξ αυτών μαθαίνω ότι διατηρούν διαύλους και με ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς που δεν τους λες και πολύ ευχαριστημένους από την τρέχουσα απόδοση της αξιωματικής αντιπολίτευσης…”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα