Δημόσια ευχαριστώ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από την Αμερικανική Ανεξαρτησία.
Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, η Αμερικανίδα πρέσβης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη φιλοξενία, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ευχαριστώ ειλικρινά τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξαιρετική φιλοξενία του, παρέχοντάς ένα ειδικό δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν του Freedom250. Καθώς γιορτάζουμε 250 χρόνια αμερικανικής ανεξαρτησίας, αναλογιζόμαστε την εξαιρετική μας ιστορία — και τη διαρκή φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Είθε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να συνεχίσουν να αποτελούν φάρο ελευθερίας, εύχομαι η ελληνοαμερικανική συνεργασία να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε δύναμη και σκοπό και εύχομαι η υπόσχεση της ελευθερίας να διαρκέσει για τις επόμενες γενιές».
My sincere thanks to @PrimeMinisterGR Mitsotakis for his exceptional hospitality in hosting a special dinner at the Maximos Mansion in honor of #Freedom250.
As we celebrate 250 years of American independence, we reflect on our extraordinary history — and on the enduring… pic.twitter.com/6qZlEJerfI— Ambassador Kimberly Guilfoyle (@USAmbassadorGR) July 2, 2026

