«Το φαινόμενο Κασσελάκη»: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση του βιβλίου για… τον εαυτό του

10 mins read

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, με τίτλο “Φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας” θα παραστεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Η παρουσίαση θα γίνει απόψε στις 19.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας 20.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα συζητήσει για τον εαυτό του με τον συγγραφέα, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και τον Αντώνη Λιάκο, ιστορικό και ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πώς εξηγείται το “φαινόμενο Κασσελάκη”; Πού οφείλεται η φρενίτιδα που επικράτησε στα ΜΜΕ, τα social media και σε κάθε γωνιά της χώρας για τον Στέφανο Κασσελάκη; Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής συνωμοσίας ή του χαρίσματος ενός νέου και άφθαρτου προσώπου;

Πρόκειται για έναν επικοινωνιακό Blitzkrieg; Είναι μια ακραία επίπτωση της κρίσης των δυτικών δημοκρατιών και της μεταδημοκρατίας; Πώς σχετίζεται με τις μεταλλάξεις των πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Αποτελεί τη μεσσιανική όψη της μεταπολιτικής;

Στο βιβλίο παρουσιάζεται καταρχάς η διαδρομή του Κασσελάκη και τα συστατικά με τα οποία κατασκευάζεται η περσόνα του, δηλαδή η εικόνα του στη δημόσια σφαίρα. Η εξήγηση του “φαινομένου Κασσελάκη” στηρίζεται στην ανάλυση των μετασχηματισμών της σύγχρονης δημοκρατίας, των νέων επικοινωνιακών εργαλείων, της επιτάχυνσης του πολιτικού χρόνου, αλλά και των εσωτερικών μεταλλάξεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κασσελάκης κάνει την εμφάνισή του ως ο Μεσσίας που θα θεραπεύσει την “αριστερή μελαγχολία” και θα καταστήσει πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα