Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση διορίζει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία της ΕΥΠ.
Ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων που θα διοριστεί έχει ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιογραφικό του, καθώς, αν μη τι άλλο, δείχνει σχετικός με τα θέματα του στενού ενδιαφέροντος της ΕΥΠ.
Κι όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από νωρίς έχει σηκώσει την αντιπολιτευτική παντιέρα, ακόμα και για πρόσωπα που δεν θα ήταν σκόπιμο να το κάνει. Όπως, για παράδειγμα, για τον επικεφαλής της ΕΥΠ, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι δα και κανένα κομματικό στέλεχος. Επί χρόνια στέλεχος του ιδιωτικού τομέα ήταν ο άνθρωπος, με αρκετά ένσημα στο παλμαρέ του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σήκωσε «σκόνη». Άφησε υπονοούμενα ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση, γιατί δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Αποδείχτηκε ότι, εν τέλει, ο άνθρωπος και πτυχίο και μεταπτυχιακό έχει, από το Ανοιχτό Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και για τους τρεις υποδιοικητές του που είναι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, πέρα από αντιπολιτευτική ήταν και υπονομευτική: δεν είθισται να σηκώνεται με το «καλημέρα» τόσος «αχός» για ένα πρόσωπο που θα έπρεπε να είναι ευρύτερης αποδοχής.
Υπενθυμίζω, άλλωστε, ότι και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τον Γιάννη Ρουμπάτη, έναν άνθρωπο που ήταν δημοσιογράφος και καμία σχέση δεν είχε με το αντικείμενο, η τότε αντιπολίτευση όμως δεν είπε τίποτε. Γιατί; Η απάντηση απλή: ένας επικεφαλής της ΕΥΠ που αμφισβητείται στο εσωτερικό της χώρας του είναι μειωμένης αξιοπιστίας.