ΑρχικήΠαραπολιτικάΤο παράδοξο με τα ταξί που εξήγησε ο Μητσοτάκης σε Γερμανό δημοσιογράφο

Το παράδοξο με τα ταξί που εξήγησε ο Μητσοτάκης σε Γερμανό δημοσιογράφο

Με συνέντευξή του στη Bild o πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς γίνεται σε ένα ταξί να επιτρέπονται δύο επιβάτες ενώ σε ένα εστιατόριο έξι άτομα.

Ο διάλογός τους

Paul Ronzheimer: Ο πιο περίεργος κανόνας κατά την γνώμη μου εδώ στην Ελλάδα (είμαι εδώ για κάποιες μέρες) είναι ότι μπορείς να επιβιβαστείς στο ταξί μόνο με ένα ακόμη άτομο, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος. Αναρωτιόμουν γιατί δεν είναι επικίνδυνο να κάθεσαι στο τραπέζι με έξι άτομα, ενώ στο ταξί δεν επιτρέπεται (να είναι πάνω από δύο);

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερη. Και το ταξί είναι ένα πολύ κλειστό μέρος. Δεν τα εφηύραμε εμείς αυτά. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Πιστεύω πως έχουμε πολύ ικανούς εμπειρογνώμονες, όπως και εσείς, το Ινστιτούτο Robert Koch στη Γερμανία. Οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους. Το γνωρίζετε. Μπορεί να διαφωνούμε αλλά από ένα σημείο, πάντα ακολουθήσαμε τις συστάσεις των ειδικών και αναμένω πως τα μέτρα θα χαλαρώσουν καθώς θα επιταχύνεται ο εμβολιασμός. Πλησιάζουμε στην ανοσία της αγέλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ