Το Πολυτεχνείο έφερε κοντά Τσίπρα-Βαρουφάκη: Τι είπαν στο τηλέφωνο

10 mins read

Απρόσμενη ήταν η κλήση του Γραμματέα του Μέρα25, Γιάνη Βαρουφάκη που δέχτηκε λίγο μετά τις 7.30 χθες το απόγευμα, το τηλέφωνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει προηγουμένως και με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να συντονιστούν απέναντι στην κυβερνητική απόφαση για τριήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων. Μάλιστα, μετά από πρόταση του κ. Κουτσούμπα, ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, μαζί με τους βουλευτές του ΚΚΕ, να προσυπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας που συντάχθηκε από ομάδα νομικών και άλλων προσωπικοτήτων, με φόντο της απαγόρευσης.

Επόμενος σταθμός υπήρξε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα, στον οποίο μετέφερε την ειλικρινή του αγωνία για την αυταρχική στροφή της κυβέρνησης η οποία, κρυπτόμενη πίσω από την καλπάζουσα πανδημία, στόχο έχει τη μονιμοποίηση της κατάργησης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να συμφώνησε με την εκτίμηση αυτή και δήλωσε πως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσυπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας που υιοθετήθηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Στο ερώτημα του κ. Βαρουφάκη σχετικά με το πώς προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί αύριο, Τρίτη 17 Νοέμβρη στην παράνομη και αντιδημοκρατική απαγόρευση ακόμα και μιας συμβολικής πορείας βουλευτών, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρωθούν για να καταθέσουν στεφάνι στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, κίνηση για την οποία η Κουμουνδούρου έχει ενημερώσει εγκαίρως την κοινή γνώμη από το βήμα της Βουλής.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα