ΑρχικήΠαραπολιτικάΤο πρώτο αντάρτικο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός: Ποιοι και γιατί το...

Το πρώτο αντάρτικο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός: Ποιοι και γιατί το ξεκίνησαν

Το πρώτο αντάρτικο βουλευτών του ΣυΡιζΑ στην ονομαστική ψηφοφορία εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ και το Μέρα 25 στο σχέδιο νόμου των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες, συμβάσεις που είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνόησαν την κομματική γραμμή για να ψηφίσουν παρόν και ψήφισαν όχι.

Ο Νίκος Φιλης, ο Σάκης Παπαδόπουλος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις έκαναν το πρώτο αντάρτικο εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣυΡιζΑ και στην ονομαστική ψηφοφορία δεν υπάκουσαν στην γραμμή του Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη ο Νίκος Φίλης από την περασμένη έβδομα από το βήμα της Βουλής είχε πει πως κανονικά ο ΣυΡιζΑ θα έπρεπε να ψηφίσει όχι στο νομοσχέδιο και να μην χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ για να ψηφίσει παρόν.

Φαίνεται πως ο κ. Φίλης κατάφερε να πείσει άλλους τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως για τον πρώην υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος αν και από το βήμα της Βουλής είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου τελικά πειθάρχησε και ψήφισε παρόν.

Η στάση αυτή δικαιώνει τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που είχε μιλήσει από το βήμα της Βουλής για την ανάγκη πολιτικής ψυχοθεραπείας του ΣυΡιζΑ.