Τούρκος δημοσιογράφος: «Ο Τσίπρας σεβόταν τον Ερντογάν»

7 mins read

Πρώτο θέμα συζήτησης έχει γίνει στην Τουρκία η ακραία ρητορική Ερντογάν για Μητσοτάκη, σε σημείο να συγκρίνουν τις σχέσεις που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Χθες το βράδυ, στο τηλεοπτικό κανάλι A Haber, συμφερόντων Ερντογάν, οι προσκεκλημένοι σε εκπομπή ανάλυσης της επικαιρότητας επικεντρώθηκαν φυσικά στα ελληνοτουρκικά.

Σε ένα σημείο της εκπομπής, ένας από τους αναλυτές, ο δημοσιογράφος Γκαφάρ Γιακιντζά σημείωσε: “Τα προβλήματα από το 2019 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά, οδεύουν σε αδιέξοδο. Νωρίτερα στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον είχαν παγώσει. Διότι υπήρχε ένας ιδιαίτερος δεσμός του προέδρου μας με τον Τσίπρα.  Διότι εξ όσων είχα αντιληφθεί ο Τσίπρας είχε έναν ιδιαίτερο σεβασμό προς τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τον λόγο υπήρχε και ατμόσφαιρα εξομάλυνσης”.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι “το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να τα πηγαίνει καλά με τον μεγάλο της γείτονα την Τουρκία και να υπάρξει ειρήνη στη Θάλασσα των Νησιών [το νέο εφεύρημα των Τούρκων για να μην το αποκαλούν “Αιγαίο”.

Facebook Comments