ΑρχικήΠαραπολιτικάΤσίπρας: «Αν έμεναν στο ΥΠΟΙΚ Τσακαλώτος- Χουλιαράκης, θα είχαμε πάρει επενδυτική βαθμίδα...

Τσίπρας: «Αν έμεναν στο ΥΠΟΙΚ Τσακαλώτος- Χουλιαράκης, θα είχαμε πάρει επενδυτική βαθμίδα από το 2020»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 – 2019».

O κ. Τσίπρας κατά το χαιρετισμό του είπε: «Με την πλάτη στον τοίχο», είναι ο τίτλος του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Και ακριβολογεί. Εκεί μας έστησαν εκείνοι που χρεοκόπησαν τη χώρα. Σχέδιό τους ήταν να πνιγούμε στα νερά της κρίσης, αδιαφορώντας αν μαζί μας πνιγεί και η χώρα.

«Παρένθεση» το είχαν ονομάσει.
Εκεί που απέτυχαν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις που είχαν όλους τους τεχνοκράτες του παλιού πολιτικού συστήματος, πέτυχαν τα «κακά παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ – μια οικονομική ομάδα που δεν είχε μάθει να έχει πάρε δώσε με τα σαλόνια της εξουσίας, αλλά να δουλεύει με εντιμότητα.
Σταματήσαμε την καταστροφή, ρυθμίσαμε το χρέος, βάλαμε και πάλι μετά από χρόνια τη χώρα στις αγορές και αφήσαμε πάνω από 37 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Η περιβόητη επενδυτική βαθμίδα που είχε τεθεί ως κεντρικός οικονομικός στόχος του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα -όπως έλεγε προεκλογικά- από το πρώτο εξάμηνο του 2020, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο μπροστά του, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, και αν στο υπουργείο Οικονομικών παρέμεναν τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χιουλαράκης, η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν ήδη εδώ.

https://fb.watch/hz4XhschIP/