Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει την περίοδο Καραμανλή… στον τάκο

12 mins read

Κάποτε, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευδε να «χαϊδεύει» την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να συντηρεί ένα τεχνητό ρήγμα εντός της ΝΔ, «απομονώνοντας» την περίοδο του πρώην πρωθυπουργού.

Τώρα, όμως, η εποχή του μέλιτος τελείωσε, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη ως σχηματισμός, ενώ αυτός επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως νέα…Κεντροαριστερά και κάνει άλλου είδους «απεύθυνση».

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να διαβάζεται και η δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή από τους εισαγγελείς Διαφθοράς αναφορικά με τα ανείσπρακτα ποσά από το rebate (επιστροφές) από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ύψους 241 εκ. ευρώ, κατά την περίοδο 2006 ως το 2010. Κατά τις πληροφορίες που διακινούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης, με βάση το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου που συμπλήρωσε την εισαγγελική έρευνα, διερευνώνται τυχόν ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, Εργασίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Εφόσον αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν με τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, θα πρόκειται για την πρώτη τόσο «επιθετική» κίνηση της κυβέρνηση για εκείνη την περίοδο. Άλλωστε, ακόμα και για την υπόθεση Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωνε την προσοχή του στην περίοδο Λοβέρδου και Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, χειριζόμενος διακριτικά την περίπτωση Αβραμόπουλου, στον οποίο είχε σπεύσει να παράσχει σαφή στήριξη ο Κώστας Καραμανλής. 

Τώρα, όμως, που ο διαχωρισμός της ΝΔ σε «καλή» και «κακή» δεν πιάνει, γιατί, όποιος ήταν να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ πήγε, η στόχευση αλλάζει: να επανέλθουν στο προσκήνιο οι υποθέσεις διαφθοράς, για να θυμηθεί ο κόσμος πόσο «κακό» είναι συλλήβδην το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο, σημειωτέον, αποδοκιμάστηκε μαζικά το 2015, για να έρθει το «νέο». 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments