Βαρουφάκης προς Τσίπρα: «Τερατογένεση είναι μια συγκυβέρνηση χωρίς προγραμματικές συγκλήσεις»

10 mins read

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν μπορεί παρά να είναι τερατογένεση μια συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής που δεν θα βασίζεται σε προγραμματικές συγκλήσεις.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής, για τα μέτρα υπέρ των συγγενών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κ. Βαρουφάκης διαμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκληθεί από τη Δευτέρα το πρωί μετά τις εκλογές μέχρι τη Τετάρτη το απόγευμα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνουν την απλή αναλογική

«Παρακολουθούμε τα 2 μεγάλα κόμματα να απαξιώνετε στη πράξη την απλή αναλογική. Άμεσα η ΝΔ, έμμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνολογεί για τερατογένεση ο κ. Μητσοτάκης που θέλει, απαιτεί το δικαίωμά του να δημιουργήσει κυβέρνηση τέρας. Γιατί ναι κ. Μητσοτάκη τερατογένεση είναι να απαιτείτε αυτοδυναμία κόντρα στο 65%- αν βάλουμε και αυτούς που απείχαν 75% – των εκλογέων στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Αυτό είναι τέρας», είπε αρχικά και πρόσθεσε με νόημα: «Και να κ. Αλέξη Τσίπρα τερατογένεση είναι να απαιτείτε να κάνετε προοδευτική κυβέρνηση έτσι χωρίς πρόγραμμα».

Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν μπορεί καμία κυβέρνηση που προκύπτει χωρίς πρόγραμμα, ακόμα και με την απλή αναλογική με προοδευτικό πρόγραμμα που να φτιάχνεται από Δευτέρα το πρωί μέχρι Τετάρτη απόγευμα μετά τις εκλογές. «Οτιδήποτε άλλο θα είναι το ίδιο προοδευτικό όσο σοσιαλιστικό είναι το ΠΑΣΟΚ καθόλου δηλαδή», κατέληξε.

 

Facebook Comments