Βιβλίο για τις συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη – Παρουσιάζουν Ντόρα και Πετρετζίκης

8 mins read

Tη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Συνταγές με ιστορία”.

Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο με τις θρυλικές συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη, που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Ομιλητές στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα είναι η κόρη της και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η Διευθύντρια του Sylvia Ioannou Foundation Άρτεμις Σκουτάρη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, καθώς και ο σεφ Άκης Πετρετζίκης και ο Θάνος Ψυχογιός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αντώνης Σρόιτερ.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο μαγειρεύει και θυμάται: Την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

9786180134704

Πρόκειται για αναμνήσεις και εικόνες από μια έντονη ζωή άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη πολιτική Ιστορία του τόπου μας.

Μαζί, σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Facebook Comments