Βουλευτές της ΝΔ έξαλλοι για την Τουλουπάκη

8 mins read

Έξι βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα θέτοντας θέμα ειδικής μεταχείρισης της Ελ. Τουλουπάκη.

Μεταξύ άλλων, ρωτούν τον κ. Τσιάρα:

1) Αν ήταν ενήμερα τα δικαστικά όργανα διοίκησης της Δικαιοσύνης για την κλήση και εμφάνιση της κ. Τουλουπάκη σε ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

2) Αν έχει υποπέσει η ανωτέρω σε νέα πειθαρχικά παραπτώματα και πώς.

3) Πώς αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση στα όσα πρωτοφανή ισχυρίστηκε η εν λόγω εν ενεργεία δικαστική λειτουργός.

4) Πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη, ούσα υπόδικη και μάλιστα για τόσο σοβαρές κατηγορίες, να ασκεί ακωλύτως τα καθήκοντά της και να μην έχει τεθεί σε προσωρινή αργία.

5) Πόσο ακόμη θα συνεχισθεί η ομηρία των συκοφαντημένων και αθωωμένων πολιτικών προσώπων που ενέπλεξε μέσω της σκευωρίας Novartis η κ. Τουλουπάκη.

6) Πόσο ακόμα θα συνεχισθεί η απαράδεκτη νομικά, ηθικά και πολιτικά διατήρηση ενός πέπλου προστασίας των αποδεδειγμένων ψευδομαρτύρων και τι νομοθετικά μέτρα προτίθεται να προτείνει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός.

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι Χρυσομάλλης Μιλτιάδης, βουλευτής Μεσσηνίας, Ακτύπης Διονύσιος, βουλευτής Ζακύνθου, Βαρτζόπουλος Δημήτριος, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιαννάκης Στέργιος, βουλευτής Πρεβέζης, Μπαραλιάκος Ξενοφών, βουλευτής Πιερίας, και Βλάσης Κωνσταντίνος, βουλευτής Αρκαδίας.

Facebook Comments