Χειμωνάς: Όποιος πει κάτι διαφορετικό από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον τρώει η μαρμάγκα

14 mins read

Ο συγγραφέας κ. Θανάσης Χειμωνάς, μιλώντας στην εκπομπή One Talk Weekend, σχολίασε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το παρόν και το πρώην κόμμα του, αλλά και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε πως «θετικές οι εξαγγελίες για ψηφιοποίηση και πάταξη γραφειοκρατίας. Αλλά όλα αυτά πρέπει να τα δούμε στην πράξη.

Συνέχισε σχολιάζοντας πως «Θέλω να δω που θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά. Είμαι πολύ επιφυλακτικός» και πρόσθεσε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να κριθεί το έργο της κυβέρνησης. Κάποιες επιλογές της κυβέρνησης είναι εξαιρετικές, κάποιες λιγότερες καλές». Ακόμη, ο κ. Χειμωνάς έκανε λόγο για «δεξιά στροφή της ΝΔ».

Για το Ποτάμι δήλωσε «Το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχει κανονικότατα. Το φθινόπωρο θα εκλέξουμε νέο αρχηγό. Σκέφτομαι να προτείνω στη επικείμενη συνεδρίαση του Πολιτικού μας Συμβουλίου μια συλλογική ηγεσία, που να απαρτίζεται από πέντε-έξι άτομα. Πράγματι είναι κάτι ριζοσπαστικό. Θα εξετάσουμε πολλούς παράγοντες πριν αποφασίσουμε» υπογράμμισε και τόνισε πως το καλύτερο για το ΠΟΤΑΜΙ είναι «είναι να καταφέρουμε να ακουστούμε. Στελεχιακά αλλά και σε επίπεδο ψηφοφόρων έχουμε λεηλατηθεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πρέπει να καταφέρουμε και πάλι να ακουστούμε στο κόσμο».

Δεν ξέφυγε βέβαια από τον σχολιασμό και το πρώην κόμμα του λέγοντας χαρακτηριστικά «Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και ήμουν περήφανος γι’ αυτό. Κάποιος εύστοχα είχε πει ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα μουσείο του ΠΑΣΟΚ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να μιλήσει στον απλό κόσμο. Δεν μπορεί να μιλήσει στο νέο Έλληνα. Στο κόμμα γίνεται ένας συνεχής ετεροπροσδιορισμός. Μη πουν ότι είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μη πουν ότι είμαστε με τη ΝΔ. Πρέπει να βγουν νέα πρόσωπα έξω. Το 70-80% της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ίδια εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει πλουραλισμός. Όποιος πει κάτι διαφορετικό από την ηγεσία τον τρώει η μαρμάγκα. Δεν ακούγεται καμία άλλη άποψη εδώ και καιρό» επεσήμανε σχετικά με την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Ακόμα, σχολίασε την επικοινωνία μέσω διαδικτύου και το αν έχει μετανιώσει για κάποια ανάρτησή του.

Facebook Comments