Χωμενίδης: «Διαφωνώ με ό,τι λέει το τραγούδι του Μιθριδάτη, ωστόσο…»

8 mins read

O συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης με ανάρτηση του στο Facebook σχολίασε το τραγούδι του ράπερ Μιθριδάτη που έχει γίνει viral.

Η ανάρτηση του

«Τον Μιθριδάτη τον ξέρω από τα Ημισκούμπρια. Θαύμαζα από τότε την άριστη γνώση των ελληνικών -όλων των ιδιωμάτων τους-, τους ευρηματικούς του στίχους.

Σε εκείνες τις αθώες εποχές, πριν από το 2010, κάναμε και κάποια παρέα. Μετά χαθήκαμε εντελώς.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα δωδεκάλεπτο τραγούδι που σήκωσε ντόρο. Διαφωνώ με ό,τι σχεδόν λέει. Ωστόσο το ακούω με προσοχή. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί και πώς βλέπει τα πράγματα έτσι. Να μπω στη θέση του. Ελέγχω τον εαυτό μου και την οπτική μου.

Όχι! Δεν θα καταντήσω σαν εκείνους που μάς πολεμούσαν βρώμικα, μάς συκοφαντούσαν, μηδένιζαν την όποια αξία μας την περασμένη δεκαετία. Δεν θα καταντήσω σταλινικός απ’την ανάποδη!

Ακούστε το τραγούδι του Μιθριδάτη με προσοχή. Εκφράζει μιά μερίδα της κοινωνίας. Με την οποίαν έχουμε ως πολίτες υποχρέωση να συνδιαλεγόμαστε. Εάν θέλουμε να πάει ο τόπος μπροστά.

Γιά να το πω και πιό απλά. Έχω στέρεα πεποίθηση στις απόψεις μου. Δεν φοβάμαι μην μου την κλονίσει όχι ο Μιθριδάτης αλλά και ο Βάγκνερ ο ίδιος εάν τυχόν ανασταινόταν.»

 

Δείτε το τραγούδι του Μιθριδάτη που έγινε viral

 

Facebook Comments