ΑρχικήΠολιτικήΕμφύλιος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Κασιμάτη κατά Καραγιαννίδη για τη διαρροή του...

Εμφύλιος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Κασιμάτη κατά Καραγιαννίδη για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της


Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ένας μήνας από την πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η Νίνα Κασιμάτη εξακολουθεί να βγάζει καπνούς εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, τον οποίο κατηγορεί ότι ευθύνεται μαζί με ακόμα δυο βουλευτές για τις φωτογραφίες που κυκλοφορήσαν στα ΜΜΕ με το ψηφοδέλτιο της.

Μιλώντας στη Βουλή ζήτησε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος των συναδέλφων της βουλευτών οι οποίοι ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής στην πρώτη ψηφοφορία φωτογράφισαν και διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της. Μάλιστα η κ.Κασιμάτη μίλησε για τη βία που μπορούν να υποστούν οι γυναίκες ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου αναφερόμενη στο δικό της παράδειγμα:

“ Στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία τρεις άνδρες βουλευτές πήραν το ψηφοδέλτιο μιας γυναίκας συναδέλφου τους και είτε επειδή διαφωνούσαν με την ψήφο της, είτε επειδή θεώρησαν ότι μπορούν να το κάνουν αποφάσισαν να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο, να το διαρρεύσουν στα ΜΜΕ και να διαμορφώσουν διάφορες εντυπώσεις για το πρόσωπο της βουλευτού.

Ένας εξ αυτών μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε τι να έκανα, να μάλωνα με τους άλλους;» Όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ζήτησε την παραπομπή των τριών μελών της εφορευτικής επιτροπής Καραγιαννίδης, Φωτήλας, Μπαξεβανάκης στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: “Υπάρχει μεγάλη υποχρέωση για εμάς . Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Το προεδρείο θα πρέπει να εφαρμόσει πραγματικές κυρώσεις σε βάρος τους. Πρέπει να τύχουν δημόσιας μομφής . Γιατί όταν αυτά γίνονται με ανοικτές τις κάμερες φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις. Κι όπως λέει και ο Μπρέχτ η κακία έφερε τη βλακεία ή η βλακεία την κακία. Απάντηση δεν έχει δοθεί”.