ΑρχικήΠολιτικήΑντιδράσεις για του έξι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Αντιδράσεις για του έξι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Η απόφαση των Κώστα Ζουράρι, Σπύρου Δανέλλη, Έλενας Κουντουρά, Κατερίνας Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλου και Βασίλη Κόκκαλη να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σε αυτές της συμπολίτευσης, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της μίλησε για “κοινοβουλευτική ντροπή που δεν έχει προηγούμενο” και χαρακτήρισε “δεκανίκια του κ. Τσίπρα” τους βουλευτές που “εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή”.
Σε έντονο τόνο και η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος σε σχόλιό του στα social media έγραψε πως: “Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. Σύριζα, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί”.
Την περίπτωση του κ. Δανέλλη δεν άφησε ασχολίαστη το Ποτάμι, καθώς αμέσως μετά τη θετική ψήφο του στην παροχή εμπιστοσύνης, ο βουλευτής Ηρακλείου είχε δηλώσει ότι δεν προσχωρεί στην Κυβέρνηση. “Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής ,η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Σεβαστουπόλεως.
Σε δύσκολη θέση ο Πάνος Καμμένος
Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος έρχεται αντιμέτωπος με τις περιπτώσεις Ζουράρι και Παπαχριστόπουλου, οι οποίοι παραμένουν βουλευτές των ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Καμμένος αναμένει την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής σχετικά με τη φύση και τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία μπορεί να διαλυθεί έπειτα από την απόφαση παραίτησης του Παπαχριστόπουλου.