Μητσοτάκης στο CNN: H Eλλάδα θα είναι η θετική έκπληξη τα επόμενα τρία χρόνια

13 mins read

«Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια» δήλωσε  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

O κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά απηύθυνε πρόσκληση στους διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα:«Υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα έχουμε 12 δισ. ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες».

Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα αλλά και στις ερχόμενες εκλογές είπε: «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά το λαϊκισμό. Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε  ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από υψηλούς φόρους και εισφορές, ενώ παράλληλα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη.

«Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα