ΑρχικήΠολιτικήΠαγιώνεται η πρωτιά Ανδρουλάκη- Μάχη Λοβέρδου και Παπανδρέου για τη δεύτερη θέση

Παγιώνεται η πρωτιά Ανδρουλάκη- Μάχη Λοβέρδου και Παπανδρέου για τη δεύτερη θέση

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία έκλεισαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν 35% υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2017.

Σύμφωνα με τίς τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 62,29% των ψήφων από το 72,06% των εκλογικών τμημάτων, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 38,06%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 27,45%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 25,09%
  • Χάρης Καστανίδης: 3,37%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,34%
  • Παύλος Γερουλάνος: 2,69%

Κλειδί για το ποιος θα επικρατήσει στη δεύτερη θέση είναι οι ψήφοι της Αττικής, καθώς στην Αττική ψήφισαν 100.000 ψηφοφόροι, περισσότεροι από το 1/3 δηλαδή του συνολικού αριθμού των πολιτών που βρέθηκαν σήμερα στις κάλπες.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Λίγο μετά τις 22.30 έφτασε στο γραφείο του ο Νίκος Ανδρουλάκης και έγινε δεκτός υπό χειροκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες γράφει τη δήλωση που θα κάνει, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του.

«Ακόμη είμαστε στην αρχή της καταμέτρησης», είπαν συνεργάτες στο «στρατηγείο» του Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα. Ο κ. Παπανδρέου πριν την δήλωση που θα κάνει από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους επιτελείς του στη Λένορμαν, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την κοινή τους μάχη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χάρης Καστανίδης, ικανοποιημένος από τη συμμετοχή, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αποτέλεσμα φέρνει κόσμο στο Κίνημα Αλλαγής και επεσήμανε ότι το επόμενο στοίχημα είναι να αναδειχτεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε πρωταγωνιστή της δημόσιας ζωής.