Επικοινωνία Δένδια με το Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στην Πρίστινα

8 mins read

Ενημερώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κόσοβο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας, επικοινώνησε σήμερα με την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στην Πρίστινα, καθώς και με στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος KFOR.

Όπως επισημαίνουν, ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αποκλιμάκωση της έντασης, μέσω και των συχνών επισκέψεών του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκάνιων, βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο της Ε.Ε για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μίροσλαβ Λάιτσακ, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Πρίστινα. Για τον σκοπό αυτό, όπως σημειώνουν, έχει ορίσει και την πρέσβη, Σοφία Γραμματά, ειδική απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Περαιτέρω, υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και υποστηρίζει τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τασσόμενη υπέρ μιας αμοιβαίως συμπεφωνημένης επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, οριστικής και νομικά δεσμευτικής.

 

Facebook Comments