€6 εκατ. για υπερωρίες στο Μετρό και αποσπάσεις σε υπουργεία και κόμματα

12 mins read

Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων, που επικαλείται το Έθνος, ήδη άρχισαν να «ψιθυρίζονται» απόψεις για «ευνοημένους» εργαζομένους βάζοντας μάλιστα στο κάδρο τις διατακτικές από τα σούπερ μάρκετ αλλά και τις ετήσιες άδειες του προσωπικού για αιμοδοσία.

«Το αν κάποιος είναι ευνοημένος μπορεί να αποδειχτεί με τον πιο εύκολο τρόπο. Ανά πάσα στιγμή μπορώ να δώσω στη δημοσιότητα το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας μου» απαντά ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Σπύρος Ρεβύθης μιλώντας στο ethnos.gr.

Ο ίδιος προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή τα οργανικά κενά στην εταιρία προσεγγίζουν τα 700: «Η ΣΤΑΣΥ πληρώνει ετησίως 5,5 με 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για υπερωρίες. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εταιρία έως και με 500 προσλήψεις που είναι απαραίτητες» σημειώνει ο κ. Ρεβύθης.

Όπως επισημαίνει το Έθνος και η Μαρία Λιλιοπούλου, να σημειωθεί επίσης ότι παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό στη ΣΤΑΣΥ και την πραγματική ανάγκη για κάλυψη των κενών και στα εκδοτήρια, την οποία προσπάθησαν εν μέρει να ικανοποιήσουν οι 21 μετακινήσεις, η εταιρία εξακολουθεί να «αιμορραγεί» σε επίπεδο προσωπικού και εξαιτίας της συνεχιζόμενης… παράδοσης των αποσπάσεων εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου, 60-80 άτομα έχουν αποσπαστεί σε πολιτικά κόμματα και υπουργεία μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, έχουν μετακινηθεί περί τα 20 άτομα.

Να σημειωθεί ότι, βάσει των στοιχείων που έχουν συμπεριληφθεί στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, τα κενά σε επίπεδο προσωπικού κατανέμονται ως εξής:

Οδηγοί συρμών: 230.
Σταθμάρχες: 65.
Εκδότες: 125.
Ελεγκτές κομίστρου: 20.
Τεχνίτες, μηχανικοί και εργαζόμενοι στη Γενική Διεύθυνση Συντήρησης και Έργων: 240 εκ των οποίων 15 κενές θέσεις εντοπίζονται στους τεχνίτες ηλεκτροδότησης με άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Εργαζόμενοι σε οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες: 11.

Facebook Comments