Αχτσιόγλου: «Δεν είχε υπονομευτές ο Τσίπρας- Ανέτοιμος ο Κασσελάκης»- Τι απάντησε για διαγραφές

23 mins read

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR έδωσε τις απαντήσεις της στον Στέφανο Κασσελάκη και στα όσα υποστήριξε για το email που της έστειλε και δεν έλαβε απάντηση, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Πέρασε όμως και στην αντεπίθεση όσον αφορά τους υποστηρικτές του εσωκομματικού αντιπάλου της που προέρχονται από το «στρατόπεδο» του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας  ότι «η αξιοπιστία ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ήταν μία ακραία επίθεση που προσβάλλει και τον κ. Τσίπρα και εμένα προσωπικά. Τα πρόσωπα που βρίσκονταν τον Ιούνιο στο πλευρό του ήμουν εγώ ο κ. Χαρίτσης κ.ά. Είναι δυνατόν να επέλεγε υπονομευτές στο πλευρό του;» αναρωτήθηκε για τον πρώην πρωθυπουργό.

Σχετικά με το email που επικαλέστηκε ο κ. Κασσελάκης, η κ. Αχτσιόγλου αναρωτήθηκε από την πλευρά της αν επειδή δεν του απάντησε είναι λόγος να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος και ανέφερε ότι όσες φορές έχω ζητήσει να γίνει διάλογος δεν έλαβα απάντηση».«Ποιο είναι το επιχείρημα: Έστειλα ένα email στην Αχτσιόγλου και επειδή δεν μου απάντησε κατεβαίνω υποψήφιος;»

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το ζήτημα του επαγγελματικού στρατού που έθεσε ο κ. Κασσελάκης, για το οποίο όπως σημείωσε, υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τη χώρα. «Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο; Δεν έχω κατανοήσει. Να γίνει επαγγελματικός στρατός στη χώρα; Και τι θα γίνει με την άμυνα της χώρας;… Και αυτό σημαίνει ότι οι πλούσιοι δεν υπηρετούν;»

Σχετικά με τη θέση του συνυποψηφίου της για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απάντησε: «Με τη θέση του για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων λέτε να διαφωνώ εγώ που τις επανέφερα στη χώρα;»

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε με νόημα:«την Κυριακή ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, είναι ένα λειτούργημα και πρέπει να γνωρίζουμε την ετοιμότητα του προσώπου αυτού για τη χώρα».

ΚΥΠΡΟΣ

Για τη θέση του κ. Κασσελάκη για τα κατεχόμενα στην Κύπρο ανέφερε: «Δεν έχω τη θέση ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Βεβαίως ανακάλεσε. Αποδεικνύει την ανετοιμότητά του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση».

«Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης. Έχω μια διαδρομή. Η εμπειρία είναι μία εγγύηση» διαμήνυσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι έχει συνυπάρξει με στελέχη που σήμερα της ασκούν κριτική.

Προϋποθέσεις όπως ανέφερε «το πολιτικό πλαίσιο το οποίο εγώ το έχω εκφράσει εν συνόλω» και «να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις που δημιουργούν ρήξη».

Σχετικά με το αν θα κάνει διαγραφές αν χρειαστεί διαμήνυσε επίσης ότι «η αυστηρή τήρηση των κανόνων είναι κορυφαία παράμετρος».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά της κ. Αχτσιόγλου στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν κάτι οι πολίτες μας καταλόγιζαν ήταν ζήτημα αξιοπιστίας» αν και έβγαλε εκτός κάδρου τον κ. Τσίπρα από την επίθεση που δέχεται από υποστηρικτές του, με αφορμή το αν θα έπρεπε να παρέμβει επισημαίνοντας ότι ορθώς επέλεξε τη σιωπή, παρότι επισήμανε ότι «θα ήταν καθοριστική μία παρέμβασή του».

«Εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα, έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν όχι μόνο με τον κ. Κασσελάκη αλλά με τους υπολοίπους», είπε με αφορμή την κριτική που δέχεται από τον κ. Πολάκη.

Δεσμεύθηκε τέλος ότι θα δώσει έμφαση αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία του κράτους και τα εργασιακά δικαιώματα, αναφέροντας ότι θα προτείνει με νομοθετική ρύθμιση την καθιέρωση των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα. «Να έχουμε την πρωτοβουλία, όχι να απαντάμε απλώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», σημείωσε.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα