Αδειάζει ξανά τον Καλογήρου ο Κοντονής για τον Ποινικό Κώδικα

7 mins read

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαφοροποίησε την θέση του αδειάζοντας έτσι το νυν υπουργό Δικαιοσύνης και εξέφρασε τις ενστάσεις του για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση εκτίθεται διότι οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής την δεσμεύουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, ενδεικτικά ανέφερε τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Μάλιστα είπε ότι και ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε το πόρισμα της ίδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για αλλαγές αλλά εκείνος δεν το προώθησε για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση. Ανέφερε μάλιστα να μην προκληθεί ζημιά σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον την προεκλογική περίοδο.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είχε προτείνει τη σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη. Διότι σύμφωνα με το υφιστάμενο πόρισμα, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, δεν ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Facebook Comments