Άδωνις προς τράπεζες: «Προτιμώ να συνεννοηθούμε πολιτισμένα»

9 mins read

Εκ νέου έστειλε μήνυμα στις τράπεζες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόσο μέσω Twitter όσο και σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter: «Δέχομαι πληθώρα τέτοιων καταγγελιών. Θα το πω για τελευταία φορά προς όλους, οι Τράπεζες πρέπει, ασφαλώς με Τραπεζικά κριτήρια, αλλά όχι με Τραπεζικές υπερβολές να δώσουν χρήματα στις υγιείς επιχειρήσεις. Προτιμώ να συνεννοηθούμε όλοι μας πολιτισμένα».

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι εάν οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δίνονται με εγγυήσεις του δημοσίου, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακατανομή των κονδυλίων από την μια τράπεζα σε άλλη. «Όποια τράπεζα πάει αργά θα της πάρουμε λεφτά, δεν γίνεται να ταλαιπωρούν τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως σημείωσε, εάν οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις που πληρούν τις κείμενες προϋποθέσεις, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακατανομή των κονδυλίων από την μια τράπεζα σε άλλη. Ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τα χρηματοδοτικά εργαλεία να συναντούν τείχος και να ταλαιπωρούνται ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για δανειοδότηση.

Facebook Comments