Αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες από τον Κικίλια – Πέτσας: «Έχει τη συνολική εποπτεία»

15 mins read

Τα ΦΕΚ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και με το συγκεκριμένο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την 11η Αυγούστου, γίνεται σαφές ότι οι περισσότερες αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας περνάνε πλέον στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, ο υφυπουργός αναλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, ενώ εκτός των άλλων στις νέες αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται και οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι στην απόφαση διευκρινίζεται πως κάποιες από τις νέες αρμοδιότητες μπορεί να τις ασκεί μαζί με τον υπουργό Υγείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι πλέον επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και των ιδιωτικών κλινικών. Με τις αλλαγές που επέρχονται πλέον ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται άρδην, αφού πλέον καθίσταται ουσιαστικά σε νούμερο ένα πρόσωπο του ΕΣΥ. Αντιθέτως, οι αρμοδιότητες που παραμένουν στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια είναι οι εξής: α) η νομοθετική πρωτοβουλία. β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η απάντηση Πέτσα Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σημείωσε:

«Οι αλλαγές που έγιναν στις αρμοδιότητες των υφυπουργών Υγείας, ήταν επιβεβλημένες μετά την προσθήκη μιας νέας θέσης Υφυπουργού. Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας διατηρεί τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και τη συνολική εποπτεία, ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει συντρέχουσες, ή από κοινού αρμοδιότητες, ενώ η η Υφυπουργός κα. Ζωή Ράπτη έχει τις αρμοδιότητες των θεμάτων Ψυχικής Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας έχει σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ας μην προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν «κούρεμα αρμοδιοτήτων». Καταλαβαίνουμε ότι αναζητούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ώστε να φύγουν τα φώτα από το δημόσιο μαλλιοτράβηγμα των στελεχών τους αλλά ας σκεφθούν κάτι άλλο. Ίσως μια νέα ανάρτηση του πρόεδρου τους».

Facebook Comments