Αγωγές Γρηγόρη Δημητριάδη στην ΕφΣυν και το Reporters United

9 mins read

Με αγωγές κατά της ΕφΣυν, των Reporters United και δημοσιογράφων για δημοσίευματα που τον παρουσιάζουν εμπλεκόμενο σε υπόθεση παρακολουθήσεων απάντησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης με την αγωγή του ζητά από τους συντάκτες του Reporters United να ανακαλέσουν το δημοσίευμα.

Το γεγονός έκανε γνωστό ένας από τους συντάκτες του, ο Χριστόφορος Κάσδαγλης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουμε το δημοσίευμα. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα» γράφει χαρακτηριστικά.

Αγωγή κατέθεσε ο κ. Δημητριάδης και εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών,  στην οποία  ζητάει ανάκληση του δημοσιεύματος της Πέμπτης (04/08/2022: Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator και αν δεν γίνει αυτό, αξιώνει αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Ζητάει επίσης από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη 150.000 ευρώ αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με το θέμα των υποκλοπών.

Κυβερνητικά στελέχη, επιμένουν ότι η παραίτηση Δημητριάδη δεν σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση για το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator , με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί το προηγούμενο διάστημα.

 

Facebook Comments