Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ

7 mins read

Ακυρώνεται η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο το πρωί μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η συνάντηση δε θα γίνει γιατί προστέθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού η συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Ερμηνεύεται όμως και ως αντίδραση-δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

Nωρίτερα σήμερα, για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προϊδεάζοντας τρόπον τινά και για την τελευταία εξέλιξη με την οποία οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν ούτε στο Ground Zero.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Facebook Comments