ΑρχικήΠολιτικήALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων- Ποιοι ακολουθούν

ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων- Ποιοι ακολουθούν

Δένδιας και Πιερρακάκης παραμένουν πρώτοι στις προτιμήσεις τόσο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας όσο και των ψηφοφόρων των υπόλοιπων κομμάτων.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha, για το ποιοι είναι οι δυο πλέον επιτυχημένοι Υπουργοί της κυβέρνησης το 30% είπε ο Νίκος Δένδιας, το 15% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, το 12% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7% και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως και ο Μάκης Βορίδης με 3%, ο Χρήστος Σταϊούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 2% και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Σκρέκας με 1%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Νίκος Δένδιας με 49% και ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 48% λέει όχι και το 47% λέει ναι. Το ίδιο ερώτημα στους αναποφάσιστους το 63% λέει ναι και το 28% λέει όχι.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών η ΝΔ έχει ποσοστό 65%, το ΣΥΡΙΖΑ 56% και το ΠΑΣΟΚ 80%.

Στην ερώτηση για το τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023 το 40% είχε ψηφίσει ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ το 16%, το ΠΑΣΟΚ το 8% και το 6% Σπαρτιάτες.