ΑρχικήΠολιτικήΆμεση αναβάθμιση των F-16 θέλει ο Παναγιωτόπουλος: «Τώρα είναι η ώρα, όχι...

Άμεση αναβάθμιση των F-16 θέλει ο Παναγιωτόπουλος: «Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο. Τώρα»

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, για την άμεση ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16, κατέδειξε την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να επαυξήσει την ετοιμότητά τους, εν μέσω της κλιμάκωσης της επιθετικής στάσης της Άγκυρας.

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Μάλιστα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο. Τώρα».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πάντως, σχολίασε και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τη γειτονική χώρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του υπάρχουν ακόμα  περιθώρια συνεννόησης.

Χαρακτηριστικά είπε «Δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρείχε και διευκρινίσεις αναφορικά με τη σύγχυση που επικράτησε περί παγώματος των ΜΟΕ Ελλάδας –Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν ειπώθηκε οτιδήποτε σχετικό με «πάγωμα», αλλά αντιθέτως στο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήθηκε η συνέχισή τους.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να  μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας.  Αυτό που είχαμε πει ως Υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για την επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και – ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε – είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ».